Número de unidades de control programadas realizadas (Inspeccións)

DEFINICIÓN:

Número de unidades de control (Inspeccións) realizadas anualmente nos establecementos alimentarios de Galicia, das programadas inicialmente.

Os criterios para establecer a planificación veñen establecidos no Plan Nacional de Control Oficial da Cadea Alimentaria 2021-2025 (PNCOCA) e no documento de "Planificación das actividades de control oficial da cadea alimentaria en Galicia".

A periodicidade establécese en base á clasificación de risco do establecemento (“Documento de orientación para la clasificación de los establecimientos alimentarios en base al riesgo en el marco del PNCOCA 2021-2025", aprobado na Comisión Institucional da AESAN do 17/12/2021).

MARCO:

Plan de control da cadea alimentaria en Galicia, no ámbito das competencias da Consellería de Sanidade, que ten entre os seus obxectivos verificar e, no seu caso, mellorar o cumprimento da normativa de hixiene alimentaria e benestar animal nos establecementos alimentarios da Comunidade Autónoma de Galicia.

Este plan galego enmárcase dentro do Plan Nacional de Control Oficial da Cadea Alimentaria 2021-2025 (PNCOCA.

LINK:

https://www.sergas.es/Saude-publica/Documents/4606/Plan_de_Control_da_Cadea_Alimentaria_en_Galicia.pdf

Plan Nacional de Control Oficial de la Cadena Alimentaria (PNCOCA) - Consellería de Sanidade - Servizo Galego de Saúde (sergas.es)

Datos e Recursos

Información adicional

Información adicional
Campo Valor
Categoría(s) Saúde
Frecuencia de actualización Anual
Idioma(s) Galego
Cobertura xeográfica Galicia
Cobertura temporal
  • Dende 01/01/2016 ata 31/12/2024
Acceso a Metadatos API (JSON) Descargar RDF